Ik ben Ingrid van Dijk-Ballering

Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen, mijn praktijk is aan huis in Honselersdijk (Westland).

Door mond op mond reclame ben ik in aanraking gekomen met kinesiologie. Tijdens de behandelingen kwamen wij (mijn gezin en ik) er achter dat je lijf heel veel kan vertellen over hoe het voor jou werkt. Dit is d.m.v. de spiertest (zie kopje kinesiologie) te achterhalen.

Soms komen er dingen op je pad, waardoor je na gaat denken over wat je doet wat betreft werk, wel is wat je altijd wilt blijven doen. Via de bekende zoekmachine kwam ik bij de NSK (Nederlandse School voor Kinesiologie) terecht, een erkende HBO opleiding. De te leren technieken, medische en psychosociale basiskennis en nog meer, spraken mij erg aan. Ik heb mij ingeschreven en in september 2014 ben ik van start gegaan. Doordat deze HBO opleiding opleidingsdagen in het weekend aanbood, kwam er geen druk op mijn huidige baan te liggen. In juni 2018 heb ik mijn diploma gehaald aan het NSK.

Sinds november 2020 mag ik mijzelf Erkend Kinesioloog noemen, dankzij alle inspanningen van mijn collegae kinesiologen is er tijdens het bestaan van de BVK (Beroepsvereniging voor Kinesiologie) een competentieprofiel voor kinesiologie tot stand gekomen. De kwaliteitsstukken zijn documenten die de BvK heeft vastgelegd en deze zijn door de meeste beroepsverenigingen en koepels in het land erkend. Het gaat over de beschrijving van het beroeps(competentie) profiel kinesiologie, de Methode Identificatie Kinesiologie, de Kwaliteitsscan kinesiologie en het keurmerk ‘Erkend Kinesioloog’. Op grond van deze stukken zijn de opleidingen en nascholingscursussen erkend en geaccrediteerd.

Blokkades die ontstaan zijn in voorgaande jaren, kunnen bij kinesiologie aan het licht komen. Zie het als een ui die afgepeld wordt, steeds een laagje eraf. Wat is de reden dat ik als ik buiten mijn comfortzone kwam niets meer deed? Ik dacht dat ik alles alleen moest doen, dit is zoals je wellicht weet niet het geval. Door bij voor mij moeilijke dingen hulp in te roepen, kon ik wel verder rijken dan mijn comfortzone. Dat gaf en geeft vertrouwen om door te gaan. Er kunnen op die momenten zelfs oude issues naar boven komen bij een bepaald onderwerp, waarbij je van te voren niet kunt bedenken dat die aan elkaar gerelateerd zijn. Dit heb ik aan den lijve ervaren en dat was een mooie eyeopener. Nu zijn we twee jaar verder en merk ik dat ik bij sommige dingen nog steeds in mijn valkuil val en tijd nodig heb om te erkennen dat dat gebeurt. Als ik er uiteindelijk mee aan de slag ga, betekent dat ik blij ben en tevreden over verloop.

Als het om gezondheid gaat kan de kinesioloog ervoor zorgen dat er onderdelen in je lijf ontstresst worden. Na het twee keer doormaken van COVID-19, waarbij ik flink ziek ben geweest, heb ik ervaren dat de kinesioloog een hoop stress kan verwijderen, de stress kan zitten op plekken waar je geen weet van hebt, omdat het nog niet naar voren is gekomen. Dit heeft mij op dit moment geholpen om weer enigszins te functioneren.