Foto van Ingrid

Mijn verhaal

Ongeveer 10 jaar geleden kreeg mijn man zijn ontslag, waardoor ons hele gezin op zijn kop kwam te staan. Ik heb nooit geweten dat dit ontslag zo’n impact op ons leven zou hebben. Ik was toen al in aanraking gekomen met mijn vakgebied kinesiologie en ben gaan nadenken over of ik nog wel tot mijn pensioen in loondienst zou willen zijn. Ik ben de studie gaan volgen en kwam erachter dat energie ons een heleboel kan vertellen. Ik heb geleerd meer vanuit het voelen en intuïtie mijn pad te volgen. In de openbare apotheek waar ik werkzaam ben, is alles chemisch. Dit geldt ook voor de processen in je lijf. Deze processen kunnen je energie geven, maar zij kunnen ook verstoord raken. Als je verkeerd reageert op een stof kunnen er allergieën ontstaan. In de apotheek komen veel mensen die hooikoorts medicijnen gebruiken, het lijf reageert dan op bepaalde bijv. op pollen. Waarbij dan je energie weglekt, omdat je steeds moet niezen, snotteren enz.

Ik ben een persoon die betrokken en empathisch is bij jou situatie! Wat zo mooi is met kinesiologie:, je gaat een gesprek aan met je lijf. Door deze spiertest kom je erachter waar de energie in je lijf blokkeert. Ik vind het fijn om open en nieuwsgierig naar jou verhaal te luisteren, zodat we er samen achter kunnen komen waar de blokkades huizen in je lijf. Realistisch en doelgericht, waarbij je door de nieuwsgierigheid toch soms ergens anders beland dan waar je dacht te komen.

Ik heb een aantal cursussen gevolgd over voeding, waarbij je op allerlei allergieën test. Rode peper was voor mij een allergie, die is ondertussen verminderd (ik heb weer saté kunnen eten). Helemaal blij ben ik daarmee.

Mijn visie op mijn vakgebied is, dat je het lijf (voelen) en het hoofd (denken) samenbrengt in een verhaal door te testen. Wat zit er achter deze allergie en waar heeft het mee te maken. Als je voor de sessie alles hebt gevonden, ga je de blokkades opheffen en aan het einde laat je het lijf voelen dan alles weer in de juiste stand staat en het allemaal weer kan stromen. De bal kan weer rollen