Kinesiologie

George Goodheart ontdekte dat spanning en spierkramp behandeld kunnen worden door versterking van de tegenoverliggende spier. Dit is het begin van het ontstaan van de kinesiologie.

Touch for Health is verder doorontwikkeld door John F Thie en met de samenwerking van eerder genoemde personen is er een praktische methode ontstaan die mensen vanuit gezondheid leert denken en handelen.

Positiviteit daar kom je verder mee!

Kinesiologie is een complementaire methode die bedoeld is om met een spiertest het zelfhelend vermogen van het lichaam in gang te zetten of verder te herstellen. Er wordt holistisch gekeken, wat betekent dat er energetisch naar het fysieke, voeding en emoties gekeken wordt.

Als er iets gebeurd in je leven, reageer je daarop. Je bent lichaam, geest en ziel bij een stressvolle situatie betekent een verstoring in het ene deel van de driehoek, ook een verschuiving in het andere deel. Waardoor je kunt spreken van een onbalans.

De kunst is om de balans tussen deze onderdelen te herstellen.

Het is een moderne Westerse therapie waarin de technieken gecombineerd worden met die uit de klassieke Chinese geneeskunst.